Labioplastie

Acasa » Chirurgie plastica » Labioplastie

În categoria estetică genitală intră remodelarea regiunii pubiene, remodelarea labiilor mari și reducția labiilor mici sau labioplastia.

Există femei cu aspect inestetic ale labiilor mari, cum ar fi dimensiuni exagerate, asimetrie sau aplatizări. Toate acestea pot fi adresate cu ajutorul unei intervenții chirurgicale cât se poate de simplă – labioplastia.

Labiaplasty Blog Scaled Copy

În categoria estetică genitală intră remodelarea regiunii pubiene, remodelarea labiilor mari și reducția labiilor mici sau labioplastia.

Există femei cu aspect inestetic ale labiilor mari, cum ar fi dimensiuni exagerate, asimetrie sau aplatizări. Toate acestea pot fi adresate cu ajutorul unei intervenții chirurgicale cât se poate de simplă – labioplastia.

Ce este labioplastia?

Operația de remodelare a labiilor mari – labioplastia – constă în îndepartarea excesului de tegument în cazul unor dimensiuni prea mari, sau prin introducerea de grăsime proprie (recoltată dintr-o altă zonă a corpului cu surplus de grăsime) în cazul labiilor aplatizate cu aspect  flașc.

În cazul labiilor mici un aspect inestetic datorat înaintării în varstă sau nașterii, acestea își pun amprenta nu numai asupra confortului estetic și emoțional al pacientei, ci și asupra vieții sexuale a acesteia.

Prețuri și tarife operație labioplastie

Labioplastie

1675 Euro
  •  

Tipuri de labioplastie

Există două tipuri principale de labioplastie, fiecare având scopuri și tehnici specifice. Este vorba despre labioplastia labiilor mici și cea a labiilor mari.

Labioplastia labiilor mici este cea mai frecventă formă de labioplastie și implică reducerea sau remodelarea labiilor mici prin diferite tehnici – fie prin tăiere, având ca scop principal reducerea (îndepărtarea țesutului de la marginea exterioară a labiilor mici), fie prin procedura de tip pană, tot de reducere, care implică îndepartarea unei bucăți de țesut în forma de pană din zonele interioare ale labiilor, păstrându-se aspectul natural al marginii.

Labioplastia labiilor mari poate implica mărirea labiilor mari prin injectarea de acid hialuronic sau prin transfer de grăsime, reducerea acestora, prin excizia de țesut sau prin liposucție pentru a îndepărta excesul de grăsime.

Labioplastie Beneficii

Beneficii operație labioplastie

Principalul beneficiu al operației de labioplastie este reducerea disconfortului și durerii – prin labioplastie se elimină iritațiile, frecările și răsucirile cauzate de labiile supradimensionate. Astfel, activitățile zilnice devin mult mai confortabile. Totodată, se reduce semnificativ durerea și disconfortul in timpul purtării anumitor tipuri de haine.

Operația de labioplastie îmbunătățește și igiena, favorizând menținerea acesteia, implicit scăzând riscul de infecții urinare și vaginale.

Totodată, multe paciente confirmă o creștere a plăcerii sexuale și a confortului în timpul actului după operație de labioplastie – intervenția implica și creșterea sensibilității în zona respectivă.

Contraindicații labioplastie

Există anumite situații și contraindicații în care operatia de labioplastie nu este recomandată. În primul rând, este vorba despre vârstă – labioplastia nu este realizată înainte de vârsta de 18 ani, deoarece organele genitale înca se pot dezvolta și modifica.

Totodată, operația de labioplastie nu este recomandată în timpul sarcinii, în timpul ciclului menstrual (risc crescut de infecții și complicații) sau dacă există infecții active urinare sau genitale.

Inainte și după operația de labioplastie, este indicată oprirea fumatului (cu cel putin o lună înainte de operație), a tratamentelor pe bază de medicamente anfiinflamatoare (cu cel puțin 7-14 zile înainte de labioplastie) și a utilizării de anticoncepționale (cu 4-6 săptămâni inainte).

Labiaplasty Scaled

Cum se realizează operația de labioplastie?

Operația de labioplastie se face cu anestezie locală, durează în jur de o oră și ajută la reducerea în mărime, refacere a formei, fără a fi afectat în vreun fel aspectul funcțional al acestora.

Procedura chirurgicală implică aplicarea anesteziei locale, marcarea chirurgicală a excesului de țesut care trebuie îndepărtat, efectuarea inciziilor pentru a elimina excesul de piele, îndepărtarea țesutului în exces folosind bisturiul sau laserul CO2 și în final închiderea inciziilor cu suturi resorbabile.

Aceste operații de labioplastie aduc cu sine îndepărtarea frustrărilor generate de nemulțumiri în privința propriului corp, și ca urmare duc la o creștere a încrederii în sine, cu efecte pozitive din punct de vedere fizic și psihologic.

Când se recomandă operația de labioplastie?

Operația de labioplastie se recomandă atunci când apare disconfort fizic (durere sau iritație în timpul activităților fizice, din cauza labiilor mărite sau asimetrice) și când există anumite probleme de igienă (țesutul în exces face dificila menținerea igienei; risc crescut de infecții urinare și vaginale).

Totodată, labioplastia poate fi realizată atunci când se dorește corectarea asimetriei sau dezvoltării inegale a labiilor și atunci când labiile mici sunt mai mari decât cele mari, afectând aspectul estetic general al zonei.

Cum te pregătesti pentru labioplastie?

Se renuntă la fumat cu cel puțin o lună înainte de operație. Medicamentele antiinflamatoare se opresc cu cel puțin 7 zile înainte de operația de labioplastie. Se evită expunerea la soare și solar și se eviă urmarea unei diete stricte înainte de operație.

În ziua operației, pacientul nu trebuie să mănânce sau să bea nimic cu 6 ore înainte de operația de ginecomastie.

Ce trebuie să faci imediat după operația de labioplastie?

În primele 24-48 de ore de după operația de labioplastie, pacienta trebuie să se odihnească suficient pentru a promova procesul de vindecare. Se evită statul în picioare pentru perioade lungi de timp și se recomandă doar mișcarile usoare (mersul prin casă).

Zona intervenției trebuie mentinută curată și uscată, dar se evită dușurile în primele 24 de ore de după operație. La recomandarea specialistului, se folosește ser fiziologic steril pentru curățarea zonei și se aplică cremă antiseptică duă spălarea acesteia.

Care este perioada de recuperare după labioplastie?

Perioada de recuperare după operația de labioplastie durează în general între 6-8 săptămâni, dar procesul de vindecare poate dura până la câteva luni. După 6-8 săptămâni, cusăturile se dizolva complet, iar inciziile chirurgicale sunt în general vindecate. Totodată, se poate relua activitatea sexuală, dar este necesar acordului medicului specialist pentru acest lucru.

La 3-4 luni de la operația de labioplastie, umflăturile dispar complet, putând fi observate rezultatele finale ale intervenției.

Rezultate labioplastie – poze înainte și după

Labioplastie Inainte Si Dupa

Pentru a putea analiza în mod corespunzător rezultatele unei operații de labioplastie, este esențial să discutați direct cu un medic chirurg plastician. Acesta va putea să vă prezinte exemple reale de cazuri înainte și după intervenție, însă doar în cadrul unei consultații de specialitate, cu respectarea confidențialității pacienților. Această abordare asigură păstrarea standardelor etice și protejarea datelor personale, oferindu-vă în același timp o imagine cât mai clară asupra posibilităților și limitelor chirurgicale.

Programează-te pentru o consultație

Alegeti data si ora pentru programare
Shopping Cart