Terapia vampir - procedura PRP
Procedura PRP (Terapia Vampir) este o procedură populară ce constă în injectarea la nivelul dermului cu plasmă îmbogățită cu trombocite.
Terapia vampir - procedura PRP
Procedura PRP (Terapia Vampir) este o procedură populară ce constă în injectarea la nivelul dermului cu plasmă îmbogățită cu trombocite.
Ce este terapia vampir (procedura PRP)?
Procedura PRP (terapia vampir) este o procedură minim-invazivă ce constă în injectarea de plasmă bogată în trombocite la nivelul pielii pentru rejuvenare. PRP-ul este un tratament care și-a dovedit beneficiile și eficacitatea în studiile clinice efectuate și este folosit atât în medicina estetică, cât și în alte ramuri medicale.
Spre deosebire de alte proceduri estetice, acest tratament cu plasmă este o procedură 100% naturală care are la bază calitățile regenerante și cicatrizante ale trombocitelor. Injectate la nivelul pielii, acestea au capacitatea de a activa căile regenerării celulare.
Prețuri și tarife terapia vampir
Beneficii terapia vampir
- Risc alergic scăzut datorită utilizării propriilor celule
- Activarea de celule stem la locul injectării
- Îmbunătățirea texturii și calității pielii
- Diminuarea apariției ridurilor fine
- Stimularea sintezei de colagen și elastină care duce la restabilirea volumului pierdut
- Ajută în tratamentul alopeciei și stimulează creșterea părului atât la femei cât și la bărbați
- îmbunătățirea aspectului cicatricelor
Contraindicatii terapia vampir
- Infecție activă, acnee, unele patologii ale pielii
- Cancer sau chimioterapie la mai puțin de 1 an de la remisie
- Patologii hepatice și ciroză hepatică
- Patologii sangvine
- Tratament anticoagulant
- Tratament corticoid
Cum se realizează terapia vampir – tratamentul cu plasma?
Terapia PRP începe prin recoltarea sângelui, care ulterior este plasat în centrifugă unde se separă componentele acestuia pentru a obține plasma îmbogățită în trombocite (PRP). Acesta se injectează ulterior la nivelul dermului cu ajutorul unor ace fine, determinând un proces inflamatoriu ce determină o serie de indicații ce intervin în procesul de vindecare și regenerare la nivelul pielii.
Procedura durează aproximativ 30-45 de minute și este necesară efectuarea procedurii într-o cură de 3-4 ședințe, dar în funcție de nevoi, protocolul se va personaliza pentru fiecare pacient în parte.
Pentru a maximiza efectele injectării cu PRP, acesta poate fi combinat cu diferite subtanțe în funcție de rezultatul dorit: aminoacizi și vitamine, acid hialuronic, substanțe de albire a țesuturilor, substanțe care stimulează creșterea părului, etc.
Terapia vampir se poate realiza la nivelul următoarelor zone: frunte, zona periorbitală și cearcăne, zona pomeților, regiunea mandibulară, zona gâtului și a decolteului, mâini, scalp.
Cand se recomanda terapia vampir?
Se poate apela la un tratament cu plasmă în mai multe situații, atât estetice, cât și medicale. De exemplu, terapia vampir este de mare ajutor în cazul afecțiunilor dermatologice precum îmbătrânirea (prematură) a pielii și apariția ridurilor, probleme specifice ale pielii (cicatrici, leziuni, melasmă, cearcăne, vergeturi, celulită), dar și pentru regenerarea capilară (procedură eficientă împotriva alopeciei, părului uscat, subțire sau fragil), stimulând și creșterea firului de păr.
În general, cu ajutorul unui tratament cu plasmă se promovează producția naturală de colagen și elastină, se promovează regenerarea celulară și se îmbunătățește vascularizația. Toate aceste aspecte contribuie la ameliorarea sau tratarea anumitor afecțiuni dermatologice cu care se confruntă foarte multe persoane.
Cum te pregătești pentru terapie PRP?
- Renunță la medicamente antiinflamatoare cu 5 zile înainte
- Se recomandă hidratarea suficientă cu 1 zi înainte și în ziua respectivă pentru o bună calitate a sângelui
Ce trebuie să faci imediat după terapia vampir?
- Se evită medicamentele antiinflamatoare în zilele post-procedură
- Se aplica o cremă hidratantă și SPF 50
- Se evită atingerea zonelor de injectare
- Se evită expunerea la soare în zilele următoare injectării
Care este perioada de recuperare dupa tratamentul cu plasma?
Perioada de recuperare după un tratament cu plasmă variază în funcție de zona tratată, dar și în funcie de severitatea afecțiunii. De exemplu, în cazul afecțiunilor musculo-scheletice tratate cu terapia vampir, leziunile ușoare și moderate implică o perioadă de recuperare între 4-8 luni, în timp ce leziunile moderate și severe implică o perioadă de recuperare de 6-12 luni.
În cazul tratamentelor de natură estetică, recuperarea după terapia PRP este mai blândă. Astfel, rejuvenarea facială prin terapie vampir implică o perioadă de recuperare de 2-4 săptămâni, în general. Tratamentele pentru căderea părului, în schimb, au o perioadă completă de recuperare de 3-6 luni.
Desigur, trebuie menționat faptul că această recuperare tratează mai mult subiectul vizibilității rezultatelor și anumitor efecte secundare. Tratamentele pentru căderea părului pot fi însoțite de ușoară cădere a părului după procedură, părul nou putând fi observat după 3-6 luni.
În cazul rejuvenării faciale, poți experimenta roșeață și inflamație în locul unde a fost realizată injecția pentru terapie PRP. Aceste simptome dispar după câteva zile și nu sunt grave.
Rezultate terapia vampir – înainte și după
Rezultatele obținute în urma terapiei vampir pot fi remarcabile. De obicei, sunt vizibile începând cu a 3 săptămână de la tratament, dar depinde de capacitatea de regenerare a fiecărui organism în parte. Rezultatele urmează a se îmbunătăți în decursul a următoarelor 3 luni în cazul în care a fost efectuat protocolul complet.
În general, sunt recomandate 4-5 ședințe de terapie PRP la interval de 3-4 săptămâni, dar protocolul se personalizează în funcție de nevoile individuale. Este important de menționat faptul că terapia PRP este o procedură care necesită răbdare deoarece procesul de regenerare necesită timp, iar efectele pot continua să se îmbunătățească și pe termen lung, până la 6 luni după tratament.