Hidrodermabraziunea este un tratament facial non-invaziv care curăță, exfoliază și hidratează pielea simultan. Folosește un sistem de aspirație și soluții specializate pentru a îndepărta celulele moarte, impuritățile și excesul de sebum, stimulând în același timp regenerarea pielii. Este ideală pentru toate tipurile de ten, oferind un aspect proaspăt, luminos și revitalizat.

Hidrodermabraziunea este un tratament facial non-invaziv care curăță, exfoliază și hidratează pielea simultan. Folosește un sistem de aspirație și soluții specializate pentru a îndepărta celulele moarte, impuritățile și excesul de sebum, stimulând în același timp regenerarea pielii. Este ideală pentru toate tipurile de ten, oferind un aspect proaspăt, luminos și revitalizat.

Ce este hidrodermabraziunea?
Procedeul de hidrodermabraziune reprezinta o inovatie in domeniul medical-estetic, cu tehnologie avansata de refacere a tesutului cutanat, ce ofera un tratament calmant, fara iritatii. Combina procedurile de curatare, exfoliere, regenerare si hidratare. Aceasta procedura non-invaziva a fost conceputa pentru a inlocui tratamentele clasice din saloanele de cosmetica.
Tratamentul HydraFacial de hidrodermabraziune se adreseaza tuturor tipurilor de ten. Asadar, mentine sanatos tenul normal, calmeaza si curata tenul acneic, reda supletea tenului uscat, intinereste tenul afectat de varsta si reduce ridurile fine.
Terapia este simpla, rapida, relaxanta, nu lezeaza tesuturile, iar rezultatele se vad imediat. In timpul procedurii se folosesc aplicatori speciali, dedicati fiecarei etape in parte si unici pentru certitudinea unui tratament sigur si in conditii de maxima igiena. Se folosesc cosmeticele de la Oxygen Ceuticals.

Aparate folosite la hidrodermabraziune
Instrument digital multifuncțional cu ecran tactil care combină 6 tratamente de înfrumusețare: radiofrecvență bipolară, ultrasunete, spatula vibrationala, spray, hidrodermabraziune și ciocan rece.
Functii aparat hidrodermabraziune:
- Ciocan rece
Este utilizat pentru calmarea si repararea pielii deteriorate, elimina roseata si reduce sensibilitatea pielii.
- Radiofrecventa bipolara
Radiofrecventa bipolara ajuta pielea sa absoarba mai multa caldura, produce colagen, netezeste ridurile si tonifiaza pielea.
- Spray cu oxigen hiperbaric
Permite combinarea oxigenului pur cu cosmeticele Oxigen ceuticals. Reda densitatea retelei de colagen, accelereaza regenerarea celulara si reface elasticitatea tenului.
- Hidrodermabraziune
Functie de curatare si peeling, face pielea mai luminoasa.
- Ultrasunet
Ultrasunetul are 3 milioane vibratii pe minut pentru a deschide porii, serul se inflitreaza rapid in piele.
- Spatula vibrationala
Vibratii de frecvente inalte, desprinde stratul de celule moarte pentru o curatare mai profunda.

Beneficii hidrodermabraziune
În urma procedurii de hidrodermabraziune, pacienții au parte de următoarele beneficii:
-
- Curățare profundă și exfoliere – îndepărtează celulele moarte, excesul de sebum și impuritățile, curăță tenul în profunzime, reduce dimensiunea porilor, îndepărtează punctele negre.
- Hidratare și nutritie – hidratează intens pielea, infuzând-o totodată cu nutrienți esențiali și antioxidanți.
- Textură și tonus îmbunătățite – uniformizează textura și culoarea pielii de pe gât și față, estompează cicatricile de acnee și ridurile fine și asigură un aspect mai luminos și mai neted al tenului.
- Tratament eficient pentru probleme specifice – ameliorează acneea, calmează tenul inflamat, reduce petele pigmentare (și hiperpigmentarea), promovează controlul optim de sebum pentru tenul gras.
- Stimulează regenerarea celulară – îmbunătățește circulația la nivelul pielii, stimulează producția de elastină și colagen.
- Efecte vizibile imediat după prima ședință.
- Nu necesită timp de recuperare.
- Procedura de hidrodermabraziune poate fi adaptată pentru diverse probleme ale pielii.
Contraindicatii hidrodermabraziune
Nu este indicat să realizezi procedura de hidrodermabraziune dacă:
- Ești însărcinată sau alăptezi.
- Suferi de afecțiuni dermatologice active (infecții virale, leziuni herpetiforme, plăgi deschise, eczeme, dermatită seboreică).
- Suferi de afecțiuni sistemice (diabet activ, boli ale sistemului imunitar, cancer cutanat, sclerodermie).
- Suferi de afecțiuni vasculare (boli sau fragilitate vasculară).
- Urmezi tratamente medicamentoase cu isotretinoin sau tetraciclină.
- Ai avut intervenții chirurgicale recente în zona care va fi supusă hidrodermabraziunii.
- Ai reacții alergice la acid glicolic sau acid salicilic.

Cum se realizeaza procedura de hidrodermabraziune?
Procedura de hidrodermabraziune cu HydraFacial este un tratament facial avansat care implică un total de cinci etape, cu rolul de a curăța, exfolia și mai apoi hidrata pielea în profunzime:
- Curățate și exfoliere – pielea este curățată în mod delicat și exfoliată, îndepărtându-se astfel impuritățile și celulele moarte.
- Peeling chimic – diverse tipuri de acid sunt folosite pentru a decongestiona porii și stimula celulele pielii feței.
- Extracție – se extrag impuritățile din porii feței, inclusiv sebumul în exces și punctele negre.
- Hidratare intensă – pielea este hidratată în profunzime cu seruri bogate în antioxidanți, acid hialuronic, nutrienți.
- Protecție și îngrijire – procedura de hidrodermabraziune se încheie cu aplicarea de seruri specializate cu rol de protecție a pielii. Aceste seruri promovează totodată și menținerea rezultatelor pe termen lung.
Cand se recomanda procedura de hidrodermabraziune?
Procedura de hidrodermabraziune este recomandată în mai multe situații, după cum urmează:
- În funcție de anotimp – specialiștii recomandă un tratament la început de toamnă, iarna, dar și pe timp de primăvară.
- Înaintea evenimentelor – poți obține un ten hidratat și luminos dacă faci un tratament de hidrodermabraziune cu 2-3 zile înaintea unui eveniment important.
- Pentru întreținerea rezultatelor – în urma unui tratament inițial de hidrodermabraziune se recomandă repetarea la 2-3 săptămâni pentru a promova menținerea rezultatelor.
- Plan de tratament cuprinzător – pentru rezultate de lungă durată, pacienții pot opta pentru un plan cuprinzător care constă în trei ședințe pe parcursul a trei săptămâni, urmate de un plan de întreținere care constă într-o ședință la 1 sau 3 luni distanță.
- În funcție de ten – procedura cu un aparat hidrodermabraziune se recomandă persoanelor cu ten mixt și gras, cu ten încărcat (pori mari, congestionați), cu ten cu puncte negre și desigur cu ten cu tendințe acneice.
Cum te pregatesti pentru hidrodermabraziune?
Pregătirea pentru tratamentul cu un aparat hidrodermabraziune implică:
- Întreruperea utilizării de produse cu Isotretinoin cu cel puțin 6 luni înainte de tratament, precum și a cremelor cu tretinoină sau cu efect exfoliant cu 48 ore înainte de ședință.
- Evitarea epilării cu ceară sau cu depilatoare faciale cu cel puțin două zile înainte de tratament.
- Întreruperea utilizării de medicamente și produse anti-acneice cu cel puțin 2 zile înainte de tratament.
- Evitarea expunerii excesive la soare sau solar cu cel puțin 72 de ore înainte de tratament.
- Prezentarea la ședință cu un ten curat, natural.

Ce trebuie sa faci imediat dupa hidrodermabraziune?
Imediat după tratamentul de hidrodermabraziune trebuie să asculți de sfatul specialistului. De obicei, acesta va recomanda aplicarea unei creme cu factor de protecție solară, implicit evitarea expunerii directe la soare în următoarele 48 de ore.
Pielea expusă tratamentului trebuie hidratată, dacă este necesar – hidratarea corespunzătoare este de asemenea esențială. Totodată, ar trebui să eviți produsele cosmetice sau cu rol exfoliant timp de câteva zile după tratament.
Imediat după hidrodermabraziune, evită exercițiile fizice intense, băile fierbinți, sauna, temperaturile excesive în general.
Care este perioada de recuperare dupa hidrodermabraziune?
Perioada de recuperare după tratamentul cu un aparat hidrodermabraziune este una minimă. În general, se poate reveni la activitate normală imediat după tratament, dar pacientul trebuie să aibă mai multă grijă de tenul său timp de aproximativ 72 de ore după tratament.
Pacienții trebuie să atragă atenția asupra modului în care pielea reacționează la tratament. Pot apărea roșeață și senzație de tensiune la nivelul pielii, dar acestea ar trebui să dispară în scurt timp.
După tratament, se recomandă îngrijirea pielii cu seruri de curățare blânde, seruri hidratante și protecție solară. Se recomandă evitarea machiajului și expunerii directe la soare.